En el transcurs de la teràpia i la reeducació amb nens i nenes de tots tipus i condicions, en el nostre centre hem creat el Moty, un joc per aprendre a identificar i expressar les emocions.

 

El Moty és un joc de taula senzill, ràpid i divertit per a nens i nenes a partir de 6 anys:

  • ensenya per a què serveixen les emocions bàsiques i com funcionen
  • ajuda als nens a agafar consciència de quina emoció han sentit i perquè, alhora que aprenen a expressar les seves emocions
  • estimula l’observació del que els passa als altres i l’empatia.

 

És ideal per jugar en família, a l’aula o en teràpia:

Quan l’adult també juga, pot donar exemple de com s’expressen les emocions i amb quin respecte cal escoltar l’expressió de les emocions dels altres. També pot ensenyar a expressar emocions sense vergonya, per ajudar als nens a expressar-se de forma natural.

 

Jugant al Moty hem pogut observar com els nens i nenes que els costa identificar les emocions aprenen a fer-ho. També hem pogut veure com els nens que els costa explicar les seves coses (aquells que no responen gairebé res a la pregunta “com t’ha anat el dia?”), amb el Moty tenen ganes d’explicar les situacions que els han fet alegria, tristesa, ràbia o por. Però el que més ens agrada d’aquest joc és veure com els nens i nenes el trien i s’ho passen bé jugant-hi.

 

Estem molt agraïts a tots els nens i nenes que ens han suggerit idees per anar-lo millorant i estarem molt contents de seguir rebent idees per fer-lo encara més divertit.

Moltes gràcies a tots!

 

Creació: Elisa Alabern

Disseny: Roger Ferrarons