Novetats

Confinament: el nou repte dels pares

 

El confinament pel coronavirus també ha canviat el paper dels pares. Ara, amb els nens tancats a casa durant un temps indeterminat pel risc de contagi de la pandèmia, els pares han de:Cuidar els fills i educar-los

Fer les tasques de casa i cuinar
Mantenir-se degudament informats sobre les novetats del coronavirus, de les ordres de les […]

MOTY

En el transcurs de la teràpia i la reeducació amb nens i nenes de tots tipus i condicions, en el nostre centre hem creat el Moty, un joc per aprendre a identificar i expressar les emocions.

El Moty és un joc de taula senzill, ràpid i divertit per a nens i nenes a partir de 6 […]

LES EMOCIONS TAMBÉ S’APRENEN JUGANT

 

Tots els nens i nenes, i també els més grans, hem d’aprendre a gestionar les emocions per aconseguir que les coses ens surtin bé.

Les emocions són el motor del nostre comportament, de les nostres accions. Segons quina o quines emocions s’activin en el nostre interior actuarem d’una manera o d’una altra. Per tant, […]

Espectre autista: tractem els nens de dins i de fora del trastorn

Què és el trastorn de l’espectre autista?

El trastorn de l’espectre autista (TEA) es caracteritza per un conjunt d’alteracions en tres àmbits del desenvolupament:

Les relacions socials
La comunicació, tant verbal com no verbal.
Els comportaments repetitius i estereotipats.

Dins de l’espectre autista hi ha un gran repertori de comportaments possibles, entre ells: problemes de llenguatge verbal, dificultats de processament […]

El Trastorno Obsesivo Compulsivo: TOC

¿Qué es?

La persona que sufre un TOC tiene dos elementos característicos:

1) Las obsesiones son pensamientos repetitivos y persistentes que le generan elevada ansiedad. En general, la persona con TOC piensa de forma repetida que pasará algo malo.

La persona que sufre estas obsesiones entiende que son un producto de su propia mente y las intenta […]

Com detectar que el nen o nena té problemes de lectura: la possible dislèxia.

Una persona possiblement tindrà problemes de lectura si quan llegeix li passa una o més de les següents coses:
• Primer senyal: odia llegir!
• Canvia lletres, en suprimeix, n’afegeix o inverteix el seu ordre.
• Llegeix molt lent
• Sap les normes ortogràfiques però li costa molt aplicar-les: per exemple no aconsegueix recordar que la C davant E (i també I) no […]

10 consells sobre com podem ajudar els pares des de casa al desenvolupament de la lectura

1. Primer cal estimular el llenguatge: des de ben petits cal que tinguem converses variades amb els nens, que els ensenyem el vocabulari correcte, que els llegim contes i que fomentem diferents activitats que generin múltiples relats.

2. Cal vigilar les hores que els nens es passen davant la pantalla: quan els nens juguen a jocs de pantalla […]

Com funciona el cervell quan llegim? Com avaluem la lectura?

La lectura és una habilitat que no ens ve donada de forma natural sinó que necessita que desenvolupem un conjunt de capacitats per poder aprendre a llegir. Quan a un nen o nena li costa aprendre a llegir és necessari fer-ne una bona avaluació per saber què està passant.
En primer lloc cal veure que no falli la capacitat intel·lectual. En segon lloc el llenguatge ha d’estar sòlidament adquirit. Només així es pot dur a terme l’aprenentatge de la lectura i l’escriptura. Per això si un nen no parla bé a parvulari, necessita anar a l’especialista en llenguatge abans d’aprendre a llegir.
L’últim que s’adquireix és l’ortografia.

[…]

Èxit de la conferència Problemes de Lectura, causes i estratègies d’aprenentatge

El passat 24 de febrer vam impartir la conferència Problemes de Lectura, causes i estratègies d’aprenentatge, a l’escola Lleó XIII. L’esdeveniment va ser un èxit ja que després de la conferència les famílies interessades en aquest tema van poder generar un col·loqui molt ric juntament amb la ponent i l’equip del servei d’orientació […]

Problemes psicològics en nens cada cop més petits

La Universitat de Barcelona i la FEDAIA* han realitzat un estudi sobre l’estat actual de la salut mental en els infants i adolescents a Catalunya.

Segons l’estudi aquesta població ha sofert un canvi de perfil a causa dels canvis socials ràpids i de la crisi.

Es constata que cada cop hi ha casos més greus atesos a […]